Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Zalmfilet op courgette en tomaten

Aantal personen: 4

Ingrediënten

4 zalmfilets á 150 gr
het sap van 1/2 citroen
zout, peper
2 eetlepels plantaardige olie

Voor de groente:
350 gr kleine courgettes
1 klein knoflookteentje
300 gr vleestomaten
1 theelepel verse tijm

Bereiden


Spoel de zalmfilets af, dep ze droog en verwijder eventuele
graten.
Besprenkel ze met citroensap, bestrooi ze met zout en peper en
zet ze afgedekt in de koelkast.
Was de courgettes, verwijder de steel, snijd hem in de lengte
in vieren en snijd hem in stukjes.
Maak de knoflook schoon.
Giet kokend water over de tomaten, pel ze, snijd ze in vieren,
verwijder het kroontje en snijd het vruchtvlees in
stukjes.
Verhit intussen de rest van de olie in een koekenpan met
anti-aanbaklaag, leg de filets erin en zet het vuur een beetje
lager.
Bak de filets aan beide kanten ± 4 minuten; draai ze
voorzichtig om.
Breng de groenten nogmaals op smaak en schep ze op
voorverwarmde borden.
Leg de zalmfilets erop en serveer met aardappelen met
peterselie.

Variatie: Vervang de zalm door kabeljauw of roodbaars.

Kooktip 1: Van het tomaten-courgettemengsel kunt u meteen een
grotere hoeveelheid maken en in porties invriezen. Het past
ook goed bij gebakken gevogelte en vlees.

Kooktip 2: Zo stelt u een menu samen: als voorgerecht serveert
u Ardennerham met een kleine salade en als nagerecht een
exotische vruchtencrème van bijvoorbeeld kaki's.

Zalm heeft een hoog gehalte aan vitamine D, dat o.a. een rol
speelt bij de stevigheid van de botten.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Kabeljauw-venkel stoofpot
Gebakken kabeljauw met aardappelen en tomatensaus
Asperges met oesterzwammen en gerookte zalm
Gevulde tongfilets met champignonsaus
Pikante gefrituurde Noorse zalm (4 porties)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes